"My music is my soul, my heritage and my voice for peace and respect"

FAN’S OPINIONS

 ”Lamine är inte bara en folkmusikant i världsklass och en djupt seriös bärare av sitt hemlands bardtraditioner, utan han är dessutom en outtröttlig ambassadör för alla folks musik, med en glödande tro på musikens makt att locka fram det evigt goda hos människan.”, ”Lamine är en typisk representant för folk- och världsmusik! Han bevarar och vidareutvecklar det traditionella koraspelet från Västafrikas grioter samtidigt som han med sin kora spelar med grupper och artister från hela världen, inte minst svenska. Lamin har haft sitt kanske bästa år hittills just i år”, ”Fantastika låtar med hjälp från musiker från alla världens hörn, resultatet känns unikt och fylld av värme”, ”Under flera år har jag turnérat med honom i många olika sammanhang. Lamine är en utomordentlig artist på hans älskade instrument koran och virtuost hanterar sina djembetrummor också. Han är en ”Sjungande bibliotek” som åker Sverige runt och med öppet hjärta sjunger och spelar, ler och strålar glädje runt om sig! Gärna använder han sitt modersmål i början av programmen som ett överraskningsmoment och som ett bevis på att det är inte språket som är viktigast, utan musiken och harmonin mellan oss människor. Sedan byter han och historierna berättar han på flytande svenska. Överallt jag fick följa honom upplevde jag den magiska kraften han har med sig, viljan att göra livet skönare, ge oss verktyg till att få kunna hantera våra känslor!”

—————————————————————————————-

 ”Med sin kora och sin gränsöverskridande inställning gjuter Lamine Cissokho liv i olika traditioner. Han är sin egen tradition trogen men möter såväl nordisk som kurdisk musikkultur med öppen famn.”, ”Han spelar i alla sammanhang och därmed för en stor bredd i publiken och visar att musik kan förena människor oberoende av kulturell, musikalisk bakgrund. Han bör också prisas för hur han samlar musiker från olika kulturer i olika musikaliska konstellationer och visar på de likheter som finns i olika musikaliska ursprung. Han är en sann inspiratör, traditionsbärare, förnyare och förenare.”

—————————————————————————————-

”En fantastisk artist, som för koran in i den svenska musiksjälen. Som bär sitt ursprungslands traditioner, men som även experimenterar och leker med annan musik, andra instrument och samarbetar över alla kulturella gränser.”

—————————————————————————————-

”Lamine har en okuvlig, smittande energi som han laddar sina kompositioner och sina scenframträdanden med. Han trakterar såväl sin kora såväl som djembe men inte bara med teknisk finess utan också med en stor finkänslighet och följsamhet i möten med andra musiker och sångare.”, ”Han tillför verkligen något unikt i musiksverige. Han är en fantastisk koraspelare och en duktig sångare”

—————————————————————————————-

”Lamine Cissokho har sedan tre år lyft musiklivet i Kalmar där han som en av arrangörerna för festivalen Mondo Music för samman musiker i nya konstellationer. På så vis skapar Lamine nya, gränslösa mötesplatser”

—————————————————————————————-

”För att han bidrar till att sprida senegalesisk musik i Sverige och varit en stor stöttepelare i utbytet WFC/Kaira som ägde rum bl a i år”

—————————————————————————————-

”Både som historieberättare, som människa och artist bemöter han människor med värdighet,värme,empati och kärlek. Som traditionsbärare känner han stort ansvar för att ge oss tro,tillit och glädje och för detta ändamål tar han fram underbara historier från sitt eget liv. ”

—————————————————————————————-

”Lamine Cissokho är en enastående skicklig koraspelare som kommer från en griotsläkt i Senegal. Han har burit med sig denna levande tradition in i svenskt musikliv och arbetar hängivet och oförtröttligt med att bygga broar mellan människor och musikutövare från olika kulturer och länder. Han bor i Kalmar och berikar kulturlivet där genom bjuda och och arrangera möten mellan framstående musiker från olika delar av världen. Han är också den drivande kraften bakom musikföreningen Mondo Music i Kalmar, som nu senast arrangerade en världsmusikfestival på Kalmar Teater den 30 oktober 2015.”

—————————————————————————————-

”För att han med en envishet som skulle kunna försätta berg och riva murar, driver igenom det han tror på. ‘Använd era instrument, använd era öron, det står er fritt att tolka och lyssna.’ Lamine har med sin gedigna och helgjutna traditionella senegalesiska bakgrund utmanat oss och kanske mest sig själv. Lamine gör mig hoppfull, just för att han med sin kärlek till sitt musikaliska arv, vill bryta nya marker.”

—————————————————————————————-

”Lamine har, genom sin förening Mondo Music under flera år, senast nu under Ljus på kultur 2015 i Kalmar arrangerat Världsmusikfestivaler av mycket hög musikalisk kvalitet där han samlat och lyft fram även tidigare okända internationella artister. Lamine har en förmåga att med sin värme, intensitet och ödmjukhet inte bara locka fram det musikalisk bästa ur sina medartister utan även ur deras person, och hans konserter utvecklas till ett improviserat musikaliskt samtal, ett givande och tagande artisterna emellan, ett samtal som också publiken bjuds in till och blir delaktiga i. Med olika bandkonstellationer kan han få en halvfull konsertlokal att kännas fullsatt efter bara några minuters spel. Han är en unik artist

—————————————————————————————-

Advertisements